February 12, 2019 Unbounded Leader

Αύξησε την παραγωγικότητα σου

Ζούμε σε έναν κόσμο που προκαλεί σύγχυση, με τόσες οθόνες και αντιπερισπασμούς γύρω μας. Η παραγωγικότητα μερικές φορές μοιάζει με κάτι ακατόρθωτο. Αυτοί είναι τρεις τρόποι για να πετύχεις περισσότερα χωρίς να εξαντληθείς:

Κράτα μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνεις. Κατέγραψε σε αυτήν όλα όσα θέλεις ή χρειάζεται να κάνεις. Γράφοντας τα , τα βγάζεις από το μυαλό σου και έτσι μπορείς ελεύθερα να επικεντρωθείς στην εργασία που επείγει.

Ξεκίνα με το πιο σημαντικό. Πριν φύγεις από την δουλεία το απόγευμα, αποφάσισε ποιο είναι εκείνο το πράγμα που θέλεις να πετύχεις την επόμενη μέρα. Κάνε αυτό την επόμενη μέρα το πρωί , όταν το σώμα σου θα έχει περισσότερη ενέργεια και περισπασμοί από τον εργασιακό σου χώρο θα είναι λιγότεροι.

Προγραμμάτισε χρόνο για όσα δεν επείγουν. Είναι εύκολο να εγκλωβιστείς στα πιεστικά ζητήματα της ημέρας. Δέσμευσε χρόνο από το πρόγραμμα σου για να κάνεις πράγματα τα οποία διαφορετικά θα παραμελούσες, όπως το να γράψεις , να σκεφτείς δημιουργικά ή να χτίσεις σχέσεις.

Έχοντας μπει σε αυτό το πειθαρχικό πρόγραμμα ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα πρέπει να γίνεις πιο αποτελεσματικός και ολοκληρώνεις όσα έχεις αρχίσει. Η αυτοπειθαρχία είναι δύσκολη, αλλά δοκιμάζοντας τις παρακάτω συμβουλές θα γίνεις πιο αποτελεσματικός.

Ολοκλήρωσε τρία πράγματα πριν το μεσημέρι. Οι στατιστικές δείχνουν ότι η ομάδα που προηγείται στο ημίχρονο έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι. Απόλαυσε το μεσημεριανό γνωρίζοντας ότι έχεις τελειώσει τρεις τουλάχιστον εργασίες.

Βάζε σε σειρά για να τελειώνεις γρηγορότερα. Χώρισε τις εργασίες σε μέρη. Ασχολήσου με τα μεγαλύτερα κομμάτια στην αρχή και φρόντισε κάθε επακόλουθο μέρος να είναι συντομότερο. Εαν αφήσεις τα μακροσκελέστερα μέρη για το τέλος , το πιθανότερο είναι να ξεμείνεις από ενέργεια πριν το τέλος της ημέρας και να κινδυνεύεις με υπερκόπωση.

Αντιμετώπιζε παρόμοιες εργασίες την ίδια στιγμή. Ο νους επωφελείται από την επανάληψη. Μπορείς να δώσεις ώθηση στον εαυτό σου αναλαμβάνοντας να εκτελέσεις όμοια πρότζεκτ σε παράλληλο χρόνο. Αλλά σχεδόν όμοιες εργασίες και όχι διαφορετικές. Γιατι υπάρχει ο κίνδυνος για μέτρια πολυδιεργασία (multitasking) που έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι αποτελεσματικό. Ωστόσο, ούτε η ενασχόληση με μια μόνο εργασία είναι η απάντηση, καθώς είναι υπερβολικά αργή.

Η λύση είναι : Να δίνεις προτεραιότητα στην αξία έναντι της ποσότητας και συγκεντρώνοντας την προσοχή σου σε εργασίες που μετρούν πραγματικά. Θα βελτιώσεις την ποιότητα της εργασίας σου και τελικά την αξία που προσφέρεις.

 

  • Κοινοποίηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ