February 11, 2019 Unbounded Leader

Μάθε να μανατζάρεις τον χρόνο

Οι κρίσεις και οι ειδικές περιστάσεις μας αναγκάζουν να βρούμε επιπλέον χρόνο μέσα στην μέρα για τις σημαντικές υποχρεώσεις μας. Ωστόσο, σε μια συνηθισμένη εβδομάδα, αυτές οι ώρες είναι θαμμένες κάτω από περιττές συναντήσεις, περισπασμούς , social media και αναποτελεσματικότητα. Μην περιμένεις το επόμενο επείγον περιστατικό. Να δυο τρόποι για να ανακτήσεις τον σπαταλημένο χρόνο:

Ανάλυσε το πρόγραμμα σου. Ανάτρεξε στον προηγούμενο μήνα. Ποιες συναντήσεις ήταν όντως απαραίτητες για να προωθήσεις τους σκοπούς σου; Μετά κοίτα μπροστά , στον επόμενο μήνα, και ακύρωσε εκείνες τις συναντήσεις που μπορείς να παρακάμψεις χωρίς συνέπειες.

Αναζήτησε την εποικοδομητική κριτική. Συνήθως δεν αντιλαμβανόμαστε εκείνες τις δραστηριότητες που σπαταλούν με τον χειρότερο τρόπο τον χρόνο μας. Ζήτα από τους άμεσους υφιστάμενους και τους συναδέλφους σου να σου υποδείξουν εργασίες τις οποίες θα μπορούσες να κάνεις λιγότερο συχνά ή ακόμη και να πάψεις να τις κάνεις.

 

Μάθε να μανατζάρεις τον χρόνο

Πασχίζεις να γίνεις ένας καλός μάνατζερ ή ηγέτης του πόστου σου αλλά αισθάνεσαι ότι δεν έχεις τον χρόνο να το κάνεις καλά; Μην παγιδεύεσαι στην ιδέα και στην σκέψη ότι η διοίκηση είναι μια επιπρόσθετη δέσμευση πέρα από την καθημερινή σου εργασία.

Αυτο που μετρά είναι πως ηγείσαι , όχι το πόσο ηγείσαι ! 

Μετάτρεψε τον νεκρό χρόνο σε χρόνο ανάπτυξης. Αναζήτησε κάθε μικρό χρονικό διάστημα μέσα στην μέρα σου στη διάρκεια του οποίου θα μπορούσες να μιλήσεις σε κάποιον ή να σκρολάρεις στα Social Media , μετατρέποντας την κάθε τέτοια στιγμή σε ευκαιρία για καθοδήγηση. Βγήκες από μια συνάντηση; Χρησιμοποίησε αυτά τα δυο λεπτά για να παρουσιάσεις ένα πλάνο σου.

Εμφανίσου στους εργασιακούς χώρους των άλλων. Μια φορά την ημέρα, σήκω από την καρέκλα σου και πήγαινε στο γραφείο κάποιου που δεν έχετε μιλήσει πρόσφατα. Ξόδεψε 2 λεπτά για να ρωτήσεις πάνω σε τι δουλεύει. Το αμερόληπτο ενδιαφέρον σου προς τους άλλους έχει διπλή σημασία.

 

  1. Πρώτα από όλα σε εσένα γίνεσαι πιο συμπαθής και πιο θετικός στους συνεργάτες σου και όπως έχουμε πει το να δουλεύεις σε ένα περιβάλλον πιο θετικό, λειτουργεί πιο δημιουργικά και εποικοδομητικά στην εργασία σου.
  2. Όταν θα ακούσεις για την εργασία την οποία αυτήν την στιγμή δουλεύει ο συνάδελφος σου μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά στην δική σου εργασία που ίσως αυτήν την στιγμή έχεις μπλοκάρει.

Κάνε δυο επαφές κάθε μέρα. Κάθε μέρα, στείλε email σε δυο ανθρώπους που συνάντησες την ίδια ημέρα και πρόσφερε τους την <<Θετική αντίδραση>> σου. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι προσπαθείς να αναπτύξεις σχέσεις μαζί τους θα ανταποκριθούν.

 

  • Κοινοποίηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ